Upptäckten: Andra Farhad och Shoka Åhrman är olika personer

För några år sedan fick jag via media höra ett reportage om invandrartjejen som hade börjat med aktier och blivit miljonär. Hon hade köpt aktier och tjänat pengar, känt sig odödlig, köpt mer och förlorat det mesta och sedan börjat investera igen, nu med större försiktighet. Historien var alltså den vanliga. Det som gjorde att man uppmärksammade det i media var att det var en invandrartjej. Namnet var Andra Farhad. Alias börshajen.

Det gick några år och så fick jag återigen höra om invandrartjejen som hade investerat i aktier. Hon var visserligen mycket smalare än vad jag mindes henne från bilden i artikeln men med namnet Shoka Åhrman så förstår man ju att man är noga med att inte inte bli för överviktig för att inte ge bort några gratispoäng om man skulle vara med i en roast någon gång. Och nu hade hon tydligen gått och blivit sparekonom hos försäkringsbolaget spp pension och försäkring.Hur hinner hon med det om hon samtidigt ska vara influencer och föreläsare och…

Upptäckten: Andra Farhad och Shoka Åhrman är inte samma person.

…men vänta nu… Shoka Åhrman. Sa jag inte Andra farhad först..?
Förvirringen var total.
Inte konstigt att hon hunnit med så mycket. Det var två personer.
Historien för Shoka var densamma… Kom till Sverige som barn… började tidigt med sparande och aktier, brinner för kvinnors sparande etc. 
Inte konstigt att man inte bara blandat ihop dem utan trott att detta var en och samma person…Men nu vet vi det.
Det gäller bara att kunna skilja dem åt framöver.
Andra är den första och Shoka är den smala.

Men vilken av dessa ekonomiprofiler har det gått bäst för då?Shoka inkomst av tjänst  2020 var 587 905 kr och  inkomst av kapital  -14 466 kr
utöver det har hon ett AB som 2020 gav ett överskott på 49000kr
Shoka är folkbokförd i ett hus som 2018 köptes för 9 800 000kr
Andras Inkomst av tjänst 2020 var 552 756 och inkomst av kapital  -69 893 kr och även hon har ett AB som 2020 gav ett överskott på ca 1,3 miljoner efter att de två åren innan det gjort ett underskott på ungefär lika mycket.
Andra bor i en 1,5:a som år 2021 köptes för 5000 000kr jämt.

Att inkomst av kapital är negativt för dessa börsprofiler behöver inte vara så oroväckande eftersom här ingår ju också räntor på lån.

Man kan tänka att de med de bostadspriserna betalar räntor på kanske 40 000kr per år då Shoka inte bor själv i huset, vilket skulle innebära att Shoka skulle kunna ha 25000 i kapitalinkomster och Andra utöver räntorna skulle ha kapitalförluster på ungefär lika mycket.Det verkar som att börshajen inte satsat så mycket på utdelningsaktier eller så har hon sålt av några surdegar med förlust. Andra och Shoka har inte velat kommentera uppgifterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *