Tjäna pengar på NFT:s

NFT står för Non-Fungible Token. Icke-fungibel pollett vilket antagligen kräver ytterligare förklaring. Fungibla ting är saker som är så lika varandra att de är direkt utbytbara. T.ex. mynt. Alla enkronor från ett visst år är lika mycket värda. Om jag byter min enkrona mot din enkrona så är de fortfarande lika mycket värda. Såvida det inte är något ovanligt tryckfel som gör ett mynt unikt och ger det ett samlarvärde av den anledningen.

På samma sätt är kryptovalotor fungibla. Du kan växla en bitcoin och få tillbaka en annan bitcoin och de kommer vara lika mycket värda. De är utbytbara mot varandra.

Men en NFT är alltså inte fungibel. En NFT kan vara en unik digital bild, filmklipp eller liknande med inkluderad metadata försett med en kryptografisk stämpel härbärgerad på en blockkedja. Det har skapats något som är unikt och som bara kan ha en ägare åt gången och som inte kan förvanskas. Alla kan titta på bilden, men bara en person kan äga det signerade exemplaret. Och genom blockkedjan kan man se vem som äger den och vilka som har ägt dessa tidigare.

Jämförelsen blir alltså mer med konst eller samlarobjekt. Vem som helst kan ha en avbildning av en känd tavla men bara en person kan ha orginalet. Eller så kan alla ha samlarkort med ett visst motiv men bara en person kan ha ett visst unikt samlarkort.

Vill du ha mer tips om hur man ska tänka och olika strategier om hur man tjänar pengar på NFTs?
Läs denna artikel på kryptobull.se

Det finns flera olika marknadsplatser för NFT:s där en av de största och första är OpenSea.

På en marknadsplats för NFT kan man skapa ett konto, koppla den till en plånbok för kryptovalutor t.ex. coinbase wallet och skapa sina egna NFT:s och sälja. Eller köpa NFT:s som finns till salu.

Om man inte är en känd person eller har många fans som är intresserad av ens verk kommer det naturligtvis vara svårt att hitta någon som vill köpa din NFT eftersom värdet ofta är kopplat till personen bakom ett verk. Men man kan även köpa verk eller samlarsaker som ligger ute till försäljning och hoppas att efterfrågan på objekten kommer att stiga och att man kan sälja dem vidare framöver till ett högre pris.

Skapa ditt konto på OpenSea nu för att börja handla med NFT:s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *