Grunderna bakom en lyckad sportbetting

Betting är en av de populäraste spelformerna på nätet idag. Det är också en av de äldsta. Sedan urminnes tider har människor slagit vad om allt, om det kommer att regna nästa vecka eller vilket djur som springer snabbast. Idag är det sportbetting som tar upp det största utrymmet, även om det finns spelbolag som erbjuder odds på andra evenemang som Eurovision och Idol. 

Det är en ganska enkel spelform att förstå men det krävs desto mer förarbete för att veta vilket odds som kommer att leda till vinst. För att ha en bättre chans att lyckas med betting behöver spelaren vara bekant med bettingformaten, oddsen samt grunda sitt spel på information om matcherna och deltagarna. 

En förståelse för bettingformaten

Betting är ett samlingsnamn för flera olika spel. Varje spelbolag erbjuder flertalet bettingformat till varje sport. De vanligaste spelformaten är vinnare och matchvinnare. Det går att spela på resultat, mål och resultat efter varje halvlek, period eller set. Livebetting är också en omtyckt variant som passar de som vill spel under ett pågående spel. 

person taking photo using black smartphone

(Källa: Unsplash)
 

Det gäller samtidigt att förstå oddsen som spelbolagen sätter. Odds visar sannolikheten av ett utfall, men spelbolagen sätter oddsen efter marknadens förväntningar. Det är därför upp till spelaren att avgöra om det är ett bra eller dåligt odds att spela på. 

Läs på om tips och nyheter

 

När en bettare är införstådd med oddsen och bettingformaten börjar nästa steg. Det är att läsa på om den kommande matchen eller mötet. Det finns spelbolag som erbjuder nyhetsrapporteringar tillsammans med sportspel på nätet. Där går det att läsa om de senaste händelserna inom olika sporter samt ta del av oddstips. Vid långtidsspel kan det var bra att börja samla information i god tid. EM i fotboll spelas i juni och Sveriges odds att vinna är 126.00. Det ger spelaren gott om tid att granska landslagets resultat såväl som spelarnas form. 

För egen statistik

 

Framgångsrika bettare tittar inte bara på lagens och idrottsmännens statistik. De granskar även sin egen. Genom att skriva ned vilka spelformat man har bettat på, och vad resultatet blev, kan man se om det finns ett mönster för vinsterna respektive förlusterna. Det är också ett bra sätt att hålla koll på sina insättningar och vinster. Det kan vara bra att sätta undan en fast summa för betting när man sitter med kalkylen för månadsbudgeten. Då vet du exakt hur mycket du har att spela för under den perioden. 

white Canon cash register

(Källa: Unsplash)

Var objektiv

Betting handlar mycket om statistik och informationsinsamling. Det säger sig självt att bettare måste vara objektiva och inte betta på vad de vill ska hända. När en bettare börjar att betta på lagen som hen hoppas vinner, sjunker chansen att vinna. Sportbetting styrs inte av slumpen på samma sätt som när man singlar slant. Om ett lag från toppen av Premier League möter ett lag från botten är sannolikheten större att topplaget vinner – oavsett vilket lag bettaren hoppas ska vinna.  Betting är ett spel som kan ge en monetär vinst. Det ska däremot inte ses som ett sätt att tjäna pengar, utan som en rolig extr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *