Bolag med aktieägarförmåner

Det främsta syftet med att äga aktier är vanligen att man tror på en värdeökning för aktien eller att den ger kontantutdelning till aktieägarna.

Men som aktieägare har man också rätt att gå på bolagets årsstämma, där det ibland serveras tilltugg och delas ut goodiebags med produkter, men vissa företag har även andra förmåner för sina aktieägare.

Skistar

Skistar har en populär aktieägarrabatt som utnyttjas av många delägare som ger 15% rabatt på skipass, skidskola och skiduthyrning till alla aktieägare som äger minst 200 aktier.

SAS

SAS erbjuder ett aktieägarprogram som erbjuder 10-20% rabatt på resor som bokas på den här sidan och andra reseförmåner, bl.a. erbjudanden 2-3 gånger om året, som normalt är reserverade för SAS anställda eller Diamond-kunder. Dessa erbjudanden erbjuder rabatter på flygbiljetter med SAS för aktieägare som är Eurobonus-medlemmar och äger mer än 4 000 aktier.
De aktieägare som äger mellan 100 000 till en miljon aktier har också möjligheten att erhålla Eurobonus Gold-status och de aktieägare som har över en miljon aktier har möjlighet att erhålla Eurobonus Diamond-status.

Moment group (Tidigare 2entertain)

Moment group äger och driver bl.a. Wallmans, Oscarsteatern, Intiman, Hamburger börs, Chinateatern och Cirkusbygningen. De har ett aktieägarprogram erbjudanden kring koncernens produktioner i form av möjligheter till biljetter till utvalda smygpremiärer samtidigt som man hålls uppdaterad med aktuell information om bolagets verksamhet.

Utländska aktieägarförmåner

Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway har över 60 innehav i sin portfölj och erbjuder därmed flera olika aktieägarförmåner genom portföljbolagen t.ex. 8% rabatt genom försäkringsbolaget GEICO.

Royal Carribean Cruise Lines

Royal Carribean Cruise Lines erbjuder rabatter på mellan 50 – 250 dollar till sina aktieägare som äger minst 100 aktier. Rabatten beror på hur lång resa du väljer att boka.

Carnival Coperation & PLC

Carnival Coperation & PLC är ett rederi och reseföretag som bland driver Carnival Cruise Lines, Seabourn, princess, cunard, Aida och Costa m.fl. varumärken som erbjuder kryssningsresor och ger rabatt på många av bolagets resor till aktieägare som äger minst 100 aktier.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd äger varumärkena Norwegian Cruise Lines, Oceania Cruises och Regent Seven Seas Cruises och ger med sitt aktieägarprogram “onboard credits” som kan användas på kryssningar på mellan 50 och 250 dollar till aktieägare som äger minst 100 aktier.

Ford Motor

Ford motor erbjuder aktieägare som äger minst 100 aktier i minst 6 månader att delta i programmet som kallas X-plan där deltagare får köpa en ny Ford till rabatterat pris (endast ca 4% högre än de anställdas priser).

IBM

IBM erbjuder en webshop för aktieägare med upp till 25% rabatt på hårdvaruprodukter så som laptops m.m. 

Onoterade bolag

Brewdog

Det onoterade bryggeriet Brewdog startades i Skottland år 2007 och har ett hundratal barer runt om i världen varav nästan hälften i storbrittanien. Bolagets kapitalresningar har gjorts genom crowdfunding och har tusentals investerare och delägare ges mellan 5 – 10% rabatt online samt i deras barer samt en gratis födelsedagsöl i någon av deras barer anslutning till sin födelsedag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *