Tjäna pengar till skolklassen eller föreningen

Det är inte ovanligt att medlemmarna i en förening behöver hjälpa till med föreningens ekonomi. Vanligtvis görs detta genom medlemsavgifter. Men för att kunna hålla nere medlemsavgifterna är det ett bra sätt att tjäna lite extra pengar till föreningen eller klassen genom att sälja produkter som många är intresserade av. Det kan vara vardagsprodukter eller förbrukningsprodukter som de flesta hushåll ändå köper med jämna mellanrum. Eller några godsaker som kan vara svårt att motstå. Om man är många som hjälper till att sälja behöver var och en inte sälja särskilt mycket, och det blir ändå en ansenlig summa pengar till klassen eller föreningen. Ofta räcker det med att sälja i den närmaste bekantskapskretsen eller gå runt till några av grannarna.

Speciellt bra är det för skolklasser om man t.ex. ska åka på en klassresa eftersom olika familjer har olika svårt att betala för att följa med på resan och att den offentliga skolan inte ska behöva kosta något för den enskilda.

Det man ska tänka på är att man ska inte behöva ligga ute med pengar, utan man bör få varorna först och gärna kunna returnera osålda produkter. Om det är matvaror är det naturligtvis svårt med returer, så då är det ofta bättre att ta upp beställningar först och sedan leverera de beställda produkterna.

Hos Delikatesskungen kan skolklasser enkelt tjäna pengar genom att sälja cheddarost och salami. Klassen får hem ett säljpaket med säljkataloger och varuprover. När man tagit upp beställningar lägger man ordern och 2 veckor senare levereras produkterna till klassen, som kan leverera och ta betalt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *