Tjäna pengar på att hyra ut båt.

Att äga båt kan vara en dyr affär. Men för den som inte har behov av att använda båten under under alla sommarmånader kan den också bli en inkomstkälla genom att hyra ut den. Man kan antingen hyra ut den själv. Då krävs lite jobb för att t.ex. annonsera på olika internetforum samt se till att man har en bra försäkring som gäller vid uthyrning. Alternativt kan man anlita ett förmedlingsföretag som dock tar ut en provision på ca 20% av hyreskostnaden. Men då står de för administration, marknadsföring försäkring och kundkontakt.

Exempel på förmedlare för att hyra ut båtar är RTC bptkontakten på värmdö i Stockholm och bohuscharter i Marstrand. Störst efterfrågan är att hyra ut veckovis, men det går även att bara hyra ut över helgen.

Uthyrning av båtar beskattas som inkomst av kapital och 30% minus eventuell provision till mäklare och och merkostnad för försäkring ska betalas i skatt. Inga driftskostnader t.ex. färg eller båtplats får dras av. Reglerna är alltså inte lika fördelaktiga som för uthyrning av bostad men för den som kan styra över sin egen tid och inte är hänvisad till att ge sig ut med sin båt under industrisemestern så är uthyrning ett mycket bra sätt att delfinansiera sitt båtinnehav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *