Tjäna på att delta i tävlingar

Att delta i tävlingar kan vara både utmanande, roligt, spännnande och vinstgivande.

Man kan aldrig vara säker på att vinna så därför är det att föredra att delta i tävlingar som inte kostar något. Ska man skicka in tävlingsbidrag med post så kostar det ju lite i porto, men det finns också massor med tävlingar på internet där man inte ens behöver betala porto eller telefonbetalsamtal för att delta.

Om det är gratis att delta och även skicka in tävlingen så är det enda man behöver offra den tid som man lägger ner.  Tid är pengar brukar man ju säga, så det är pfta bara om man tycker det är roligt och spännande som det är ide att lägga ner tid på tävlingar.  Det bästa exemplet är kanske korsord.  Ett normalt korsord kanske tar ett par timmar att lösa och vinsten kanske är en bok eller en trisslott.  Det säger sig själv att även om man vann varje gång skulle inte vinsten motsvara värdet på den tid man lägger ner om man jämför med vad man skulle få tillbaka om man jobbade motsvarande tid. Men om man tycker att korsord är underhållande tidsfördriv och man vet att det dessutom tränar hjärnan att hålla sig aktiv så blir vinsten en bonus eftersom man ändå gör något stimulerande. Om man vill välja ut några tävlingar utifrån vinstchans ska man dels titta på vad man kan vinna och hur många som kan tänkas delta.  Det kan naturligtvis vara svårt att veta hur många som kommer att delta, men man kan titta på hur stort geografiskt område som tävlingskampanjen vänder sig till och hur brett den marknadsförs.

Ett exempel är olika survey-undersökningar där man kan vinna priser värda upp till 100 000 kr.  Men dessa tävlingar pågår ofta under lång tid, ofta flera månader och marknadsförs på en mängd webbsidor och epost-utskick så vinstchansen blir ganska liten.  Om man hittar en tävling i sin lokala butik där vinsten bara dras bland inlämnade bidrag i butiken är chansen naturligtvis större att vinna, även om vinsten är av mindre värde.

Man kan också fråga sig vilket syfte tävlingsarrangören har med tävlingen. När olika butiker, webbsidor eller varumärken har tävlingar är det ofta för att göra varumärket känt och då har man ofta många vinster för att underlätta spridningen av tävlingen. Syftet med ett lotteri däremot är att tjäna pengar och även om en enkild person kan vinna mer än man satsat, så kommer deltagarna tillsammans att få tillbaka mindre än man satsat.

Poker är också ett spel där deltagarna tillsammans får tillbaka mindre än vad de satsat, men eftersom det inte bara är turen som avgör så kommer den som spelar bäst poker att ha störst chans att få tillbaka en större andel av potten.

En annan tävling finna på infart där man kan vinna trisslotter.

Fler tävlingar på vinsttips.se

Lycka till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *