Spara pengar på prova-på erbjudanden

Många tjänster t.ex. streamingtjänster eller prenumerationer har förmånliga prova-på eller introduktionserbjudanden för att locka kunder. Genom att utnyttja dessa prova-på erbjudanden kan man ofta spara en hel del om man gör det på rätt sätt.

Ofta handlar det om t.ex. första månaden gratis eller halva priset de första tre månaderna. När man ser et sådant erbjudande är det en bra ide att inte hoppa på det direkt utan att se om man kan få ett ännu bättre erbjudande. Ofta har en aktör olika samarbeten med andra företag där det t.ex. kan vara en längre gratisperiod eller större rabatt. Det är också bra att vänta till ett tillfälle då man verkligen kan utnyttja tjänsten fullt ut t.ex. en period när man vet att man kommer ha mycket fritid om det gäller en streaming eller prenumerationstjänst.

Läs också igenom villkoren så att du inte, utan att veta om det binder upp dig att betala en viss tid efter provperioden eller liknande.

När man väl registrerar sig för tjänsten, gör då en påminnelse i din kalender som ska påminna dig om att provperioden snart löper ut. Annars är det stor risk att det glöms bort och prenumerationen fortsätter till ordinarie pris. Gör en bedömning om du vill fortsätta med tjänsten eller inte. Oavsett vilket kan det vara en bra ide att säga upp tjänsten. Kanske finns det en liknande tjänst som också har en gratis provperiod som du också kan testa och sedan göra en bedömning vilken av tjänsterna du föredrar. Även om du har bestämt dig för en tjänst kan du säga upp den. Kanske får du då ett nytt erbjudande med en längre period till rabatterat pris.

Speciellt när det gäller tjänster där ytterligare en kund inte kostar så mycket för företaget kan man få bra erbjudanden.

Se också över ditt bankkonto eller kreditkontoutdrag varje månad så att det inte ligger kvar betalning till någon betaltjänst som du har glömt bort att du har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *