Olika sätt att hantera en räkning som inte kan betalas på förfallodagen

Vi har tidigare skrivit om hur man kan betala räkningarna med kreditkort.

Ett annat alternativ om man inte har tillräckligt med pengar på transaktionskontot är naturligtvis att kontaka den man ska betala pengar till och be om att få betala vid ett senare tillfälle eller att få dela upp betalningen. De flesta företag vill naturligtvis ha in sina pengar och är också medvetna om att man kan få problem att betala enskilda månader. Det gäller kanske framförallt elbolag där man som husägare kan drabbas av ovanligt höga räkningar vissa kalla månader, men även telebolagen om man en månad har fått en ovanligt hög teleräkning.
Det blir också mycket lättare för alla inblandade om har en dialog och spelar med öppna kort och verkligen berättar hur det ligger till. Då slipper man ofta blanda in inkasso som medför ytterligare avgifter.

Ett annat alternativ om man vet att man kommer få fram pengar en kort tid efter att en räkning förfaller kan vara att ta korta lån. De snabbaste och enklaste är sms-lånen där man kan ha pengarna på sitt konto inom några minuter. Faran med dessa är att det ofta är hög ränta så det är inget hållbart alternativ en längre tid.

Men hos många lånebolag t.ex. viaconto får du första lånet til 0% ränta.

Om du betalar första lånet (max 1000kr) i tid behöver du alltså inte betala tillbaka mer än du har lånat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *