Fördelar med att ligga under radarn som rik

Det finns olika anledningar till att man vill bli rik. Många nyrika vill gärna flasha med dyra saker och levnadsvanor. Även många som inte alls är rika vill uppfattas som rika och bygger upp en fasad med dyra bilar med lån, märkeskläder, elektronikprylar och smycken på avbetalning.

Men de som är rika på riktigt brukar ofta vilja leva gott för sin egen skull, veta att man kan hjälpa andra eller skänka till välgörenhet och vill snarare ligga lågt med att visa andra att man är rik.

Fördelarna med det kan vara att man minskar risken för rån, kidnappningar och utpressning. En annan fördel är att den livsstilen hjälper till att bygga förmögenheten istället för att urholka den som den flashiga livsstilen gör.

Man kan fortfarande ha bra saker men istället för att välja den mest iögonfallande sportbilen så kanske man väljer en mer diskret bil men med en riktigt bra motor under huven. Eller så lägger man mer pengar på riktigt bra mat istället för dyra kläder att visa upp. Spenderar på upplevelser eller saker man mår bra av .t.ex. en PT, massage och resor.

Det kan också vara bra att sprida sina tillgångar, både som riskspridning men även för att det inte blir lika uppenbart hur mycket pengar man har om det är utspritt på flera banker och aktiemäklare. Visserligen kan man få fördelar om man har mycket pengar hos t.ex. en enskild aktiemäklare men genom att sprida ut det får man mer kapital som täcks av den statliga insättningsgarantin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *