Affärside

Som jag har skrivit tidigare finns det många fördelar med att ha ett eget företag jämfört med att vara anställd. Som regelsystemet och trygghetssystemen ser ut i Sverige idag finns det många nackdelar också, men om man hittar en lönsam affärside kan fördelarna överväga.

En affärside behöver inte vara helt unik, men det underlättar om den iallafall har något som utmärker den jämfört med konkurrenterna. En affärside kan vara att driva en kiosk, men om du inte kan erbjuda något utöver den existerande kiosken i området kommer det vara svårt att lyckas. Här bjuder jag på några lite mer unika affärsideer. Kanske någon kan passa dig. 

Översttning på webben.

En webbaserad affärside jag kan bjuda på är  en tjänst där man kan bli medlem och skriva in, eller klistra in en text och ange vilket/vilka språk man vill ha den översatt till. Sedan kan personer från olika länder mot betalning översätta texten. Översättare lämnar bud hur mycket de vill ha betalt per 100ord och betygssättning hur bra översättarna är etc.

Flyttfirma för webbsidor.

Det är många som stannar kvar med sin webbsida på ett webbhotell bara för att det upplevs komplicerat att flytta till ett annat,

t.ex. vad det gäller att få rätt databaskopplingar, mailformulär dns-servrar och andra inställningar som kan skilja mellan olika webbhotell.

Med en flyttfirma för webbhotell skulle man för en billig pening erbjuda sig att flytta kundernas webbsidor till ett stabilare eller mer prisvärt

webbhotell eftersom det inte är så komplicerade och tidsödande inställningar när man väl är inne i det.

Man skulle också kunna fungera som webbhotellsmäklare och få provision när man föreslog ett webbhotell man har samarbete med och som man anser prisvärt eller bra.

Fixare.

Med två heltidsarbetande vuxna i ett hushåll blir det inte så mycket tid över till annat än att klara av jobbet och vardagen.

Med villa, barn och trädgård är det dock mycket som behöver fixas. Man kanske behöver pluggar av en viss storlek för att sätta upp en tavla,

en barnstol till yngsta barnet, en hake till grinden, en stol till uteplatsen, en trasig tegelpanna som behöver bytas och många andra småsaker som inte tar lång tid att fixa, men om man inte bor nära en

barnaffär, verktygshandel och trädgårdsaffär kan det ta veckor innan man får tillfälle att leta reda på var man kan skaffa det som behövs och också möjlighet att ta sig dit.

När man väl gör det tar det ofta lång tid att hitta rätt och värdefull kvalitetstid har gått till spillo.

Som personlig fixare kan man åtta sig att att fixa sådan här småsaker, genom att hos sina kunder ta emot en lista på vad de har för behov, där de också kan ange önskemål t.ex. ett maxpris för barnstolen, önskad färg etc.

Genom att ha många kunder, samt att man kan få billigare när man köper större volymer behöver påslaget inte bli så stort, jämfört med vad kunden hade fått betala genom att själv åka runt till butikerna, och sakerna kunde sedan levereras hem

till kunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *